εδώ για τον πηλό |
ΥΛΙΚΑ
Φτυάρι
χάρτης
χάρτης
Auto Gold panning machine
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι για την αναζήτηση χρυσού σε ποταμοχειμάριες αποθέσεις και περαιτέρω για την αναζήτηση της τελικής φλέβας χρυσού στο βουνό, πρέπει να έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Δηλαδή μια έντονη καταιγίδα με πλημμύρα. Μετά την καταιγίδα είναι πιο εύκολο να βρεθεί ο πολύτιμος χρυσός. Ο χρυσός μετά από μια έντονη βροχόπτωση μετακινείτε και συγκεντρώνετε σε μερικές θέσεις κλειδιά γύρω από το ποτάμι. Στο σχέδιο 1 βλέπετε την κλασσική ροή ενός ποταμού πριν την καταιγίδα. Το τοπίο μετά από μια έντονη καταιγίδα με πλημμύρα αλλάζει όπως θα δείτε στο σχέδιο 2.
σχέδιο 1 |
Μετά από μια έντονη καταιγίδα η κεντρική ροή του ποταμού επεκτείνετε όπως στο παρακάτω σχέδιο λόγω της πλημμύρας με αποτέλεσμα να μεταφέρονται και υλικά όπως για παράδειγμα άμμος κλπ και παράλληλα μεταφέρετε και ο χρυσός. Η αναζήτηση ξεκινά όταν το φαινόμενο ολοκληρωθεί και η ροή του ποταμού επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα ποτέ κατά την διάρκεια πλημμύρας. Ο λόγος που επιλέγουμε να αναζητήσουμε τον χρυσό μετά από έντονο καιρικό φαινόμενο είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο το ίδιο το ποτάμι με απλά λόγια σκάβει το υπόστρωμα του με αποτέλεσμα να μεταφέρει το βαρύτερο υλικό και να το συγκεντρώνει καλύτερα σε θέσεις κλειδιά που στην περίπτωσή αυτή είναι και ο χρυσός.
σχέδιο 2 |
Έτσι λοιπόν ξεκινώντας την αναζήτηση για την φλέβα χρυσού πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία που μας δίνονται από κατάνη προς ανάντη μέχρι να βρούμε την τελική πηγή του χρυσού, την φλέβα χρυσού. Είναι σαν να προσπαθείς να λύσεις ένα παζλ.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή η οποία στο ανάντη κάπου έχει χρυσό αλλά φυσικά δεν γνωρίζουμε την περιοχή αυτή. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την αναζήτησή μας από κατάντη και θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σιγά σιγά μελετώντας τον χώρο. Εάν έχει παρέμβει το νερό στην περίπτωση του χρυσού θα έχει αφήσει κάποια στοιχεία που συνήθως είναι περίπου στην μέση του ποταμού αλλά δεν είναι απόλυτο όπως στο παρακάτω σχέδιο 3.
σχέδιο 3 |
δεν είναι απόλυτη ευθεία αλλά πάντα περνάει από μέρη που είναι κλειδιά δηλαδή εάν πάρουμε για παράδειγμα το παρακάτω σημείο Α στο σχέδιο 4. Θα δείτε ότι η συγκέντρωση χρυσού πρακτικά είναι σαν μια καμπύλη όπου το μεγαλύτερο ίχνος αφήνετε στο ανώτερο σημείο της καμπύλης αυτής αυτό είναι και το ίχνος που ακολουθούμε είναι το σημείο εκεί που είναι η κόκκινη γραμμή. Και αυτό γίνετε για τους εξής λόγους λόγω της μορφολογία του ποταμού, της διεύθυνσης του νερού, της φοράς του νερού και φυσικά λόγω των δυνάμεων του νερού κλπ.
Στα σημεία στο παραπάνω σχέδιο 4 που είναι σημειωμένα με χρώμα μοβ είναι μικρά λοφάκια που σχηματίζονται λόγω της ροής του νερού και αυτό γίνεται λόγω της ταχύτητας του νερού. Στο παρακάτω σχέδιο που ακολουθεί σχέδιο 5 θα δείτε που ακριβώς η ταχύτητα του νερού είναι μεγαλύτερη και που είναι μικρότερη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε για την αναζήτηση του χρυσού στην περιοχή μας. Γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε που θα υπάρχει καθίζηση του χρυσού τοπικά. Στο παρακάτω σχήμα 5 βλέπετε που είναι τα γρήγορα και αργά σημεία ροής του νερού. Ο χρυσός υπάρχει κοντά και γύρω από τα σημεία Α του χάρτη προς τα εκεί προσδιορίζουμε την ερευνά μας για την αναζήτηση του.
σχέδιο 4 |
σχήμα 5 |
σχήμα 6 |
Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
Reviewed by TipsNow
on
Νοεμβρίου 22, 2013
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ