Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η διαδικασία είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι
- 9 αυγά
- 150 ml ούζο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
- 2 λίτρα νερό
- 3 και 1/2 κιλά ζάχαρη
- 1 κιλό γλυκόζη
- 1/2 κιλό μέλι
- φλούδες από 2 πορτοκάλια
Για το σερβίρισμα:
- 1 κούπα τριμμένο καρύδι
- Μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια (περίπου 15εκ x 25 εκ) και τα διπλώνουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και όταν κάψει τηγανίζουμε ένα - ένα τα κομμάτια. Όταν τηγανιστεί το κάθε κομμάτι το βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 3 λεπτά και μετά το αφήνουμε σε μια σχάρα.
Αφού σιροπιάσουμε όλες τις δίπλες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι και λίγο μέλι.
Συνταγή για δίπλες
Reviewed by TipsNow
on
Δεκεμβρίου 30, 2014
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ