Το κουνουπίδι τρώγεται μαγειρεμένο ή διατηρημένο σε ξύδι (τουρσί) και θεωρητικά αποδίδει λίγες θερμίδες. Μπορεί να μαγειρευτεί είτε νερόβραστο, οπότε τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού και λαδιού, είτε με την προσθήκη ντομάτας,κρεμμυδιού και μπαχαρικών.
Τα 5 μυστικά είναι τα εξής:
- Όταν αγοράζεται κουνουπίδι πρέπει να ελέγξετε να είναι λευκό χωρίς μαύρες κηλίδες.
- Διατηρούμε το κουνουπίδι εντός ψυγείου τυλιγμένο σε απορροφητικό χαρτί μέσα σε μια νάιλον σακούλα.
- Κατά το πλύσιμό του το κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βάζετε σε αλατόνερο για 20 λεπτά στην συνέχεια ελέγχουμε το κουνουπίδι να μην έχει κάποιο έντομο και το ξεπλένουμε καλά.
- Εάν το κάνετε νερόβραστο να το βράσετε σε μέτρια φωτιά
- Μαγειρεμένο στον ατμό κρατά περισσότερα διατροφικά στοιχεία από ότι στο βράσιμο.
5 Μυστικά για το κουνουπίδι
Reviewed by TipsNow
on
Ιανουαρίου 22, 2015
Rating:
![5 Μυστικά για το κουνουπίδι](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCWW_iI_T3R0Zpqra4pf4du6n6zJftQdOVsOio3pfmIsfRRLyrcTQ7TGZq2KXTpxctffsnYJOD2ZKTDF0klTdggBKUGcqkCe00LJZ4fyN999YX27wMidIeVloLDF_blERdaArAIprcRJE/s72-c/5+%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ