Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς που ανήκει στα λαχανοκομικά φυτά. Τα κολοκυθάκια τρώγονται μαγειρεμένα σε πολλές παραλλαγές, βρασμένα κτλ. Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη B12 καθώς και Κάλιο, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Για να κάνετε τα κολοκυθάκια να είναι καταπράσινα κατά το βράσιμο κάνουμε το εξής:
TIP No 1 Καταπράσινα κολοκυθάκια
TIP No 1 Καταπράσινα κολοκυθάκια
ΥΛΙΚΑ
Κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κατά το βράσιμο τους ρίξτε 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Θα δείτε ότι όταν σερβίρετε τα κολοκυθάκια δεν θα έχουν χάσει καθόλου το χρώμα τους και θα είναι καταπράσινα.
TIP No 2 Αγορά
Κατά την αγορά φρέσκων προσέχουμε πάντα να έχουν επάνω το ανθό τους από εκεί καταλαβαίνουμε εάν είναι φρέσκα ή όχι. Εάν έχει αφαιρεθεί το άνθος έχει αφαιρεθεί εσκεμμένα και αυξάνονται οι πιθανότητες να μην είναι φρέσκο.
TIP No3 Αποθήκευση
ΥΛΙΚΑ
Χάρτινη σακούλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια με τον ανθό τους μέσα στην χάρτινη σακούλα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο σας στο ράφι των λαχανικών. Μην αποθηκεύσετε τα κολοκυθάκια χωρίς τον ανθό τους γιατί στο σημείο εκείνο που υπάρχει ο ανθός τους συσσωρεύεται αρκετή υγρασία, με αποτέλεσμα να χάνουν την γεύση τους εάν το κόψετε ημέρες πριν το μαγείρεμα.
2+1 Tips για τα κολοκυθάκια
Reviewed by TipsNow
on
Φεβρουαρίου 04, 2015
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ