Πώς ξεχωρίζουμε τα καλά σπαράγγια κατά την αγορά τους;

Πώς ξεχωρίζουμε τα καλά σπαράγγια κατά την αγορά τους;
Το σπαράγγι (Asparagus officinalis) ήταν γνωστό στην αρχαία Αίγυπτο καθώς έχουν βρεθεί τοιχογραφίες στις πυραμίδες όπου πιστεύεται ότι χρονολογούνται γύρω στο 5000 π.χ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το καλλιεργούσαν, μπορεί να ήταν και αυτοφυές. Στην Μικρά Ασία πιστεύεται ότι καλλιεργήθηκε 2000 χρόνια πριν από την εποχή των Ρωμαίων, ήταν γνωστό φάρμακο για τον οδοντόπονο, καρδιοπάθεια, νύγματα εντόμων και άλλες περιπτώσεις. Από τη Μεσόγειο διαδόθηκε στη Βόρεια Ευρώπη και από εκεί στη Βόρεια Αμερική. Στη Βόρεια Ευρώπη διαδόθηκε η παραγωγή λευκών σπαραγγιών, ενώ στη Βόρεια Αμερική η καλλιέργεια πράσινου σπαραγγιού. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε ως άγριο, αυτοφυές φυτό σε πολλές υγρές, ημιορεινές περιοχές με την ονομασία «βλαστάρια». Γρήγορα εκτιμήθηκε η αξία του για τις διάφορες φαρμακευτικές και διαιτητικές του ιδιότητες, γι' αυτό και άρχισε η εντατική καλλιέργειά του. πηγή
Για να διαλέξετε τα καλύτερα σπαράγγια κατά την αγορά πρέπει να κοιτάξετε το εξής:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Τα σπαράγγια πρέπει να είναι σφιχτά
  • Να έχουν λαμπερό πράσινο χρώμα και να μην είναι μαραμένα
  • Οι άκρες τους να είναι κλειστές
  • Να είναι τρυφερά 

Πώς ξεχωρίζουμε τα καλά σπαράγγια κατά την αγορά τους; Πώς ξεχωρίζουμε τα καλά σπαράγγια κατά την αγορά τους; Reviewed by TipsNow on Απριλίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.