Για να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα και χωρίς κόπο ζωμό ψαριού θα χρειαστείτε τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
Κόκαλα ψαριού (βραστό ψάρι όπως σκορπίνα, βακαλάος, λαβράκι)
Ηλιέλαιο
Βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και βούτυρο σε αναλογία 1/1 τόσο όσο χρειάζεται να βραχεί ο πυθμένας και δυναμώνουμε την φωτιά. Μόλις η λιπαρή ουσία ζεσταθεί τοποθετούμε μέσα τα ψαροκόκαλα και σοτάρουμε. Παρατηρούμε πώς τα κόκαλα αρχίζουν να κολλάνε στον πυθμένα, είναι η κατάλληλη ώρα να ρίξουμε μέσα το κρασί. Όλες οι ουσίες που κόλλησαν προηγουμένως στον πάτο της με το κρασί και με λίγο ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα αποκολλώνται. Προσθέτουμε νερό 3 εκ πάνω από τα κόκαλα και συνεχίζουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τον ζωμό κοτόπουλου.
by
Καρανάσος Γιώργος chef
by
Καρανάσος Γιώργος chef
Συνταγή για ζωμό ψαριού
Reviewed by TipsNow
on
Μαΐου 18, 2015
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ