ΓΕΝΙΚΑ
Οι καρποί της είναι τα γνωστά κολοκυθάκια που τρώγονται μαγειρεμένα σε πολλές παραλλαγές. Περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Β12, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Συλλέγονται όταν φτάσουν σε ένα ορισμένο μέγεθος ή όταν είναι ακόμα σχετικά μικρά. Όταν παραμείνουν πάνω στο φυτό το μέγεθος τους μεγαλώνει και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα τρία μέτρα στο μήκος. Η σάρκα τους τότε γίνεται σπογγώδης και χρησιμοποιούνται για την συγκομιδή σπόρου. Εκτός από τα κολοκύθια μαγειρεύονται και οι ανθοί, συνήθως γεμιστοί με ρύζι. Αν και υπάρχει διαφωνία από περιοχή σε περιοχή της χώρας σχετικά με την ονομασία "κολοκυθοανθοί" ή "κολοκυθοκορφάδες", σε γενικές γραμμές οι κολοκυθοανθοί είναι οι αρσενικοί ανθοί της κολοκυθιάς που φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι με λεπτό μίσχο, ενώ οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι μικροί ανθοί στην "κορφή" του καρπού. Οι κυριότερες περιοχές καλλιέργειας στην Ελλάδα είναι η Ηλεία, η Μεσσηνία, η Κρήτη και η Αττική. Καλλιεργούνται γύρω στα 45.000 στρέμματα και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 70.000 τόνους.π Παρακάτω θα δείτε την διαδικασία για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα κολοκυθάκια κατά την αγορά τους
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα κολοκυθάκια υπάρχει ένα πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος. Διαλέγουμε πάντα τα κολοκυθάκια εκείνα που έχουν ανθό, ο ανθός δεν πρέπει να είναι ζαρωμένος. Η φλούδα από τα κολοκυθάκια δεν θα πρέπει να αφαιρείται εύκολα και κατά το ζούληγμα τους θα πρέπει να είναι σκληρά και όχι μαλακά.
Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα κολοκυθάκια κατά την αγορά τους;
Reviewed by TipsNow
on
Νοεμβρίου 23, 2016
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ