Παρακάτω θα δείτε μια εναλλακτική συνταγή για τζατζίκι η οποία έχει βάση εκτός από το αγγουράκι και το καρότο.Είναι μια συνταγή που μπορείτε να συνδυάσετε με κρέας ή μπιφτέκια.Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγουράκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο καρότο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
αλάτι-πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγουράκι και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι (το αγγουράκι πρέπει να παραμείνει στεγνό όταν τριφτεί για να στραγγίξουν τα νερά).Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,το τριμμένο μας αγγουράκι και το σκόρδο και στην συνέχεια με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ελαφριά προσθέτοντας το τριμμένο καρότο.Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο.Ανακατεύουμε το μείγμα μας και παράλληλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τέλος τον άνηθο μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
by
Helen
Σπιτική συνταγή για απολαυστικό τζατζίκι με καρότο
Reviewed by TipsNow
on
Μαΐου 17, 2017
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ