Η κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε ελιές τσακιστές είναι όταν οι ελιές είναι πράσινες συνήθως αρχές μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου. Τα υλικά που θα χρειασθείτε καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τσακιστές ελιές είναι αναλυτικά παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πράσινες φρέσκες ελιές
ξύλινο γουδοχέρι
Αλάτι
δοχείο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφού χτυπήσουμε τις ελιές με το γουδοχέρι τις τοποθετούμε μέσα σε ένα δοχείο και το γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε αρκετό αλάτι περίπου 3 κουταλιές της σούπας και το αφήνουμε για μια ημέρα. Την επόμενη ήμερα αδειάζουμε και σουρώνουμε το νερό από το δοχείο βάζουμε πάλι νερό και ρίχνουμε ξανά την ίδια ποσότητα αλάτι στις ελιές μας ανακατεύουμε ελαφριά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για περίπου 5 ημέρες. Στην συνέχεια αδειάζουμε και σουρώνουμε της ελιές. Σε ένα άλλο δοχείο θα ετοιμάσουμε την άρμη σε παλαιότερο άρθρο είχαμε γράψει πως γίνεται η άρμη εάν δεν θυμάστε πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο πατήστε εδώ Πώς φτιάχνουμε άρμη; Αφού έχουμε φτιάξει την άρμη την ρίχνουμε μέσα στο δοχείο με τις ελιές. Οι ελιές μετά από 4 ημέρες θα είναι έτοιμες. Τις βάζουμε σε δροσερό σκιερό και καθαρό μέρος σε όλη την διαδικασία, το δοχείο θα πρέπει να είναι γυάλινο και όχι πλαστικό..
Πώς φτιάχνουμε ελιές τσακιστές;
Reviewed by TipsNow
on
Σεπτεμβρίου 26, 2017
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ